Politika privatnosti

Mi poštujemo Vašu privatnost i posvećeni smo njenom čuvanju, te shodno tome Vam ova polisa privatnosti stavlja do znanja kako se Vaši lični podaci obrađuju i koriste. Obećavamo da ćemo Vaših lične podatake koristiti samo na način koji je kompatibilan sa ovom polisom privatnosti. Ove polisa ima efekta samo na web stranicu
nasedvoriste.com kao i sve nasedvoriste.com podstranice.

Prikupljanje Informacija

Svaki računar priključen na Internet dobija ime domena i niz brojeva, koji služe kao adresa Internet protokola tog kompjutera (IP adresa). Kada posjetioc zatraži neku stranicu internet sajta nasedvoriste.com, naši web serveri automatski prepoznaju ime domena i IP adresu tog posjetioca. Ime domena i IP adresa ne otkrivaju ništa lično o Vama osim IP adrese sa koje ste pristupili sajtu. Ove informacije koristimo za prikupljane podataka o ukupnom saobraćaju, i da istražimo zloupotrebu naše stranice i naših korisnika ili da bi sarađivali sa organima reda i zakona. Ne prikupljamo ove podatke za određene pojedince. Naši serveri ne prate automatski e-mail adrese posjetilaca.

O KOLAČIĆIMA

Šta su kolačići?

Kolačići su male podatkovne datoteke koje sadrže niz znakova koji se mogu spremiti na vašem računaru ili mobilnom uređaju i koje na jedinstven način prepoznaju vaš preglednik ili uređaj. Možemo upotrebljavati tehnološka rešenja kao što su kolačići, pikseli i lokalna pohrana podataka za pružanje, zaštitu i razumevanje proizvoda, usluga i oglasa.

Za šta se upotrebljavaju kolačići?

Kolačići i druga tehnološka rešenja omogućuju stranici ili usluzi pristup informacijama o tome jeste li već pregledavali te stranice ili usluge na svom računaru ili uređaju. Stoga se ova tehnološka rešenja upotrebljavaju za pružanje proizvoda, usluga i oglasa, pomažu nam razumeti kako se upotrebljavaju stranica ili usluga, pomažu vam da se efikasno krećete između stranica, pomažu zabilježiti vaše preference i uopšte poboljšavaju vaše iskustvo upotrebe naših usluga. Kolačićima se takođe može osigurati da oglasi koji vam se prikazuju na internetu odgovaraju vama i vašim interesima.

Zašto nasedvoriste.com upotrebljava kolačiće i slična tehnološka rešenja?

Upotrebljavamo kolačiće, piksele, lokalnu pohranu podataka i slična tehnološka rešenja kako bismo vam prikazali relevantan sadržaj, poboljšali vaše iskustvo te zaštitili nasedvoriste.com i svoje korisnike. Možemo upotrebljavati ova tehnološka rešenja za isporuku usluge, pružanje usluge koja je jednostavna za upotrebu, omogućuje da se jednostavno krećete unutar Usluge i da se koristite njezinim značajkama, kao što je pristup sigurnim područjima, te za pohranu podataka radi bržeg odaziva nasedvoriste.com. Možemo upotrebljavati ova tehnološka rešenja za prikupljanje podataka o načinu na koji se koristite Uslugom, na primjer koje stranice najčešće posećujete i pojavljuju li vam se poruke o pogreškama na određenim stranicama. Možemo upotrebljavati ova tehnološka rešenja kako bismo bilježili vaše odabire (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili područje na kojem se nalazite) i prilagodili vam Uslugu radi pružanja poboljšanih značajki i sadržaja. Ovi se kolačići mogu upotrebljavati i za beleženje promjena koje ste napravili u pogledu veličine teksta, fonta i drugih delova stranice koje možete prilagoditi. nasedvoriste.com ili naši partneri u oglašavanju mogu upotrebljavati ova tehnološka rešenja za pružanje oglasa koji odgovaraju vašim interesima. Ova tehnološka rešenja mogu zabilježiti da ste pregledali određenu stranicu ili uslugu na svom uređaju, a mogu pratiti i aktivnosti pregledavanja drugih stranica ili usluga koje nisu na vašem uređaju. Ovi se podaci mogu deliti s organizacijama izvan nasedvoriste.com, kao što su oglašivači i/ili oglašivačke mreže za pružanje oglasa ili pomoć pri mjerenju efikasnosti oglašivačke kampanje. *Možemo upotrebljavati ova tehnološka rešenja za razumevanje, poboljšanje i istraživanje proizvoda i usluga.

Koliko dugo kolačići ostaju na mom uređaju?

Koliko će vremena kolačić ostati na vašem računaru ili mobilnom uređaju ovisi o tome radi li se o „trajnom” kolačiću ili kolačiću „sesije”. Kolačići sesije ostaju na vašem uređaju sve dok ne zatvorite preglednik. Trajni kolačići ostaju na vašem računaru ili mobilnom uređaju do njihova isteka ili brisanja.

Kolačići prve i treće strane

Kolačići koji pripadaju nasedvoriste.com nazivaju se kolačićima prve strane, a kolačići koje druga strana postavlja na vaš uređaj putem naše Usluge nazivaju se kolačićima treće strane. Određeni davatelj usluge nasedvoriste.com može postaviti kolačiće treće strane na vaš uređaj kako bi nam, na primer, pomogao razumeti kako se naša usluga upotrebljava. Naši poslovni partneri takođe mogu postavljati kolačiće treće strane na vaš uređaj kako bi vam pomoću njih mogli oglašavati svoje proizvode i usluge na drugim web-mestima na internetu.

Kako možete nadzirati kolačiće ili druge mehanizme prikupljanja podataka

Sledite upute koje se nalaze na web-mjestu ili pregledniku za mobilne uređaje (najčešće unutar odeljka „Pomoć”, „Alati” ili „Uredi”) da biste izmenili svoje postavke kolačića. Imajte na umu da ako onemogućite kolačiće ili druga tehnološka rešenja u svojem pregledniku, možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima naše Usluge i drugi dijelovi naše Usluge možda neće funkcionisati ispravno.

Kako biste saznali više o mogućnostima koje oglašivači uglavnom nude pojedincima kako bi mogli utjecati na način na koji se podaci o njihovim aktivnostima na internetu prikupljaju i koriste tokom vremena i putem web-mesta trećih strana ili usluga na internetu, posetite Inicijativu za mrežno oglašavanje na http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp, Udruženje za digitalno oglašavanje na http://www.aboutads.info/ ili Evropski savez za interaktivno digitalno oglašavanje na http://youronlinechoices.eu/.

Anti SPAM politika

Mi podržavamo poslovnu politiku bez SPAM-a, što znači da ne prodajemo, iznajmljujemo ili drugačije izdajemo Vašu e-mail adresu trećim licima bez Vašeg pristanka ili po odrednicama ove polise. Ponekad Vam možemo poslati obavještenja koja najavljuju događaje ili sadrže informacije od važnosti za Vas. Izuzev toga, „nasedvoriste.com“ Vam neće slati e-mail koji ne želite da primite. Medjutim u slučaju da odlučite da Vašu online email adresu učinite dostupnu putem Interneta, možete dobiti pisma od drugih kompanija.

Otkrivanje prikupljenih podataka

„nasedvoriste.com“ će otkriti lične podatke i/ili IP adresu ako to zahtjeva zakon ili u uvjerenju iz dobre volje da je takav postupak neophodan radi:

• Saradnje na istrazi o nezakonitim aktivnostima, po ukazu zakona,
• Zaštite i odbrane vlasničkih i autorskih prava „nasedvoriste.com“ sajta i druge imovine ili posetilaca
• Identifikacije osoba koje krše zakon, obavještenja i ugovore „nasedvoriste.com“, prava trećih lica, ili na drugi način nelegalno koriste nasedvoriste.com
• Po želji ili naredbi korisnika.

„nasedvoriste.com“ koristi razumne mjere opreza da bi sačuvao informacije i njihovu sigurnost. „nasedvoriste.com“ zadržava pravo da prebaci sve ove informacije u slučaju zahtjva nadležnih i nadređenih organa. Takođe, nismo odgovorni za narušavanje sigurnosti ili postupke trećih lica koja dobijaju informacije. Nismo odgovorni za polise privatnosti trećih lica ili o tome kako postupaju sa informacijama o njihovim korisnicima.

Informacije o sigurnosti na Internetu

nasedvoriste.com može da sadrži linkove ka spoljnim web sajtovima (web sajtovi trećih lica). nasedvoriste.com takođe sadrži oglase (reklame) trećih lica i nije odgovoran za njihove postupke u vezi privatnosti ili sadržaj njihovih web sajtova ili oglasa.

“nasedvoriste.com“ ne dijeli individualne lične podatke koje mu dostavite sa trećim licima čiji linkovi se nalaze na nasedvoriste.com, izuzev ako nije drugačije određeno u ovoj polisi, iako “ nasedvoriste.com“ može dijeliti uopštene podatke sa takvim trećim licima (npr. Broj posjetioca našeg web sajta).

Molimo Vas provjerite na odlaznim sajtovima kakva je njihova politika privatnosti.

Imajte na umu da uvijek kada dobrovoljno izložite Vaše lične podatke preko Interneta – npr preko e-mail-a, foruma ili na neki drugi način – te informacije mogu biti prikupljene i korišćene od strane drugih. Ukratko, ako vaše informacije izložite preko Interneta one su dostupne javnosti, i možete primiti neželjene poruke od drugih lica.

Na kraju, Vi ste lično odgovorni za održavanje tajnosti Vaših ličnih informacija.

Molimo Vas budite pažljivi i odgovorni kada ste na Internetu.

Vaš pristanak na ovu polisu i pravila

Samim korišćenjem portala nasedvoriste.com, pristajete na prikupljanje i upotrebu informacija od strane nasedvoriste.com kao što je iznijeto u ovoj polisi i pravilima korišćenja. Ako odlučimo da izmjenimo polisu privatnosti, unijećemo izmjene u ovaj dokument tako da ste uvijek svjesni o informacijama koje prikupljamo, kako ih koristimo, i pod kojim okolnostima ih otkrivamo.

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja u vezi ove polise privatnosti, slobodno nas kontaktirajte.

Stranica ažurirana 26.11.2021. godine

Ova stranica koristi kolačiće kako bi unapredila vaše korisničko iskustvo. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR). We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).